Annons:

Bangkok udvidelse afventer godkendelse

Transportministeriet søger regeringens godkendelse til at effektuere Bangkoks Suvarnabhumi lufthavns "East Expansion" projekt, som vil øge kapaciteten i Thailands vigtigste lufthavn.

Transportminister Saksayam Chidchob sagde, at Airports of Thailand (AoT) har fået hjælp fra IATA og ICAO til at vurdere planen for Suvarnabhumi lufthavns udvidelse – et projekt, der ville koste regeringen en anslået 57 milliarder baht (DKK 1.3 mill.). IATA har afsluttet sin undersøgelse, mens ICAO endnu ikke har fremlagt sine resultater, sagde ministeren.

Saksayam begrundede udvidelsesplanerne ved at citere en IATA-prognose, som sagde, at i 2031 vil 200 millioner flypassagerer passere gennem Thailands lufthavne, hvilket potentielt kan gøre Suvarnabhumi til den niende travleste lufthavn i verden.

For at forhindre yderligere forsinkelser i lufthavnens udvikling vil ministeriet anmode et regeringsudvalg, der fører tilsyn med lufthavnens udvidelse, om at lade “East Expansion” projekt fortsætte. Når udvalget – ledet af vicepremierminister Anutin Charnvirakul – godkender anmodningen, vil projektets forslag blive sendt til kabinettet til godkendelse. Arbejdet med projektet kan begynde, så snart det er godkendt af kabinettet.

“East Expansion” projektet, som vil øge kapaciteten i Terminal 1 ved Suvarnabhumi, er tidligere blevet godkendt af National Economic and Social Development Council (NESDC).

Detaljerne om udvidelsen af lufthavnen blev rapporteret i medierne i begyndelsen af ​​sidste år. Det samlede projekt ville se en østlig og vestlig fløj bygget ved siden af ​​Terminal 1, samt en plan om at bygge en nordlig fløj, hvilket ville øge lufthavnens kapacitet fra 30 til 40 millioner om året.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.