Annons:

Lufthansa Group havde et driftsoverskud på 1,5 milliarder euro i 2022

CEO kalder præstationen for en "hidtil uset økonomisk vending"

Lufthansa Group havde et driftsoverskud på 1,5 milliarder euro i 2022 med en omsætning på 32,8 milliarder euro, næsten det dobbelte af det foregående års omsætning.

“Lufthansa er tilbage,” udtaler administrerende direktør Carsten Spohr og tilføjede, at virksomheden havde opnået “en hidtil uset økonomisk vending.” Han sagde, at luftfartsselskabet investerer milliarder i nye, brændstofeffektive og state-of-the-art fly.

Det er flyselskabets ambition at drive effektiv klimabeskyttelse frem, sagde Spohr. Et eksempel på det, sagde han, er ved at være den første flyselskabskoncern på verdensplan til at introducere grønne billetpriser (som omfatter udligning af flyrelaterede CO2-emissioner – 20 % gennem brug af bæredygtigt flybrændstof og 80 % gennem et bidrag til klimabeskyttelsesprojekter ).

Flyselskabet transporterede 102 millioner passagerer sidste år, mere end dobbelt så mange som i 2021. Årets samlede kapacitet var 72 % af niveauerne i 2019, selvom kapaciteten i første kvartal af 2022 kun havde nået 57 % af før krisen niveauer. Belægningsgraden på 79,8 % i 2022 var 18,2 procentpoint højere end året før.

Selskabet forventer ifølge en meddelelse, at efterspørgslen efter flybilletter vil forblive stærk i 2023, herunder stor efterspørgsel efter flyvninger til og fra Nordamerika.

På grund af den fortsatte robuste efterspørgsel vil kapaciteten til passagerflyvninger ifølge selskabet blive udvidet. For hele året forventer Lufthansa-koncernen, at kapaciteten vil stige til omkring 85% til 90% i gennemsnit sammenlignet med 2019. Kapacitetsvæksten vil være begrænset af de flaskehalse, der stadig forventes i det europæiske luftfartssystem. I første kvartal vil kapaciteten være omkring 75 % af niveauet før krisen.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.