Annons:

International ekspert advarer: Din flyrejse bliver mere og mere rystende

Flere rutefly må hastelande efter at have fløjet ind i så kraftig turbulens, at passagerer skal på hospitalet. Problemet ventes at blive værre i kraft af global opvarmning fastslår turbolensforsker.

Berlingske skriver i en artikel at forskningen viser, at klarluftsturbulens vil stige i fremtiden, som følge af global opvarmning. Klarluftsturbulens eller clear-air turbulence er på mange måder den mest ubehagelige form for turbulens, der lurer oppe over skyerne. For som navnet antyder er den usynlig. Den kan ramme et fly uden varsel – ud af den blå luft. Pludselig begynder flyet at hoppe og danse, vingerne vipper op og ned, og i værste fald kan passagerer, der ikke sidder fastspændt, blive kastet ud af deres sæder – eller blive ramt i hovedet af tunge løse genstande.

“På grund af dens klarhed kan den form for turbulens ikke spores med radarudstyr ombord. Så du kan komme flyvende og blive ramt meget pludseligt” fortæller Isabel Smith, turbulensforsker ved det britiske University of Reading til Berlingske.

Heldigvis er moderne fly bygget til at kunne håndtere de voldsomme påvirkninger fra urolige luftmasser. Så som flypassager er der ingen grund til at indtage forsterstilling ved synet af en stærkt vippende vinge og den umiddelbart foruroligende lyd af et let kangende flyskrog. Flyet bliver ikke revet midt over.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.