Annons:

IATA: Efterspørgslen i marts steg i lidt langsommere tempo

På trods af en opbremsning i tempoet i de samlede stigninger fra år til år, var passagertrafikken i marts det tætteste på 2019-niveauerne, siden pandemien begyndte, ifølge International Air Transportation Association.

Marts passagertallet viste at 58,7 procent var genvundet sammenlignet med marts 2019-niveauer, mod februars 54,5 procent. Omsætningen af passagerkilometer i marts steg 76 procent år over år, sammenlignet med en stigning på næsten 116 procent i februar.

Effekterne på flyrejser fra konflikten mellem Rusland og Ukraine var “begrænsede”. Imidlertid har spredningen af Covid-19 omikron-varianten i Kina påvirket indenlandske flyrejser, dog ikke international trafik for Asien-Stillehavs-selskaber, ifølge IATA.

“Da rejsebarrierer falder de fleste steder, ser vi den længe ventede stigning i ophobet efterspørgsel endelig blive realiseret,” sagde IATAs generaldirektør Willie Walsh i en erklæring. “Desværre ser vi også lange forsinkelser i mange lufthavne med utilstrækkelige ressourcer til at håndtere det voksende antal.”

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.