Annons:

Hotelkæderne tager kampen op med Airbnb om privat udlejning

Flere hotelkæder følger nu Airbnb og ekspanderer ind på det private lejemarked. Tekst: Janne Sundling

– Derfor udvider de fleste store hotelvirksomheder deres brands til private hjem.

De seneste år er hotelkæder også gået ind på markedet for korttidsudlejning, som tidligere var domineret af virksomheder som Airbnb. Husejeren sørger for indkvarteringen, og hotellet eller dets partnere sørger for resten, såsom booking, anbefaling og booking af udflugter, løsning af problemer, rengøring under opholdet og efter udtjekning. Rejsende modtager også hotelfordele såsom loyalitetsprogrammer, adgang til resortets faciliteter.

For eksempel kan feriegæster, der booker gennem Onefinestay, udlejningsfirmaet, som Accor Hotels købte i 2016, optjene og indløse point med Accors Live Limitless-program.

“Forretningsrejsende såvel som fritidsrejsende værdsætter, hvad Airbnb mangler, og hvad hotelmærker gør bedst: tilgængelighed (indkvartering kan ikke afmeldes med kort varsel), professionel gæstfrihed, brandstandarder og fordele ved loyalitetsprogrammet,” siger Chekitan Dev, professor ved Cornell University’s Nolan School of Hotel Administration. Ithaca, NY til Washington Post

– Derfor udvider de fleste store hotelvirksomheder deres brands til private hjem.

Marriott International er verdens største hotelvirksomhed og har næsten 1,5 millioner værelser fordelt på mere end 8.000 ejendomme. Homes & Villas by Marriott International, virksomhedens udlejning af private boliger, har adgang til cirka 60.000 ejendomme i 75 lande.

Accors Onefinestay kommer på andenpladsen med 4.500 boliger, villaer og hytter rundt om i verden. Relais & Châteaux åbnede i april 2021 og har 585 hytter, slotte, vinmarker og andre typer boutique-indkvartering.

– Airbnb har ikke noget loyalitetsprogram. Evnen til at optjene og brænde point plus kundesupport og service er store fordele, siger Madison Blancaflor, redaktør af Points Guy, til Washington Post.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.