Annons:

Hotelkæde lander tocifret millionoverskud

Milling Hotels har ifølge stifter landet sit bedste regnskab til dato. Alligevel vil Danske Bank ikke låne dem penge til nyt hotel

Den familiedrevne kæde Milling Hotels er gået fra et overskud på omkring 17,5 mio. kr. i 2021 til et overskud på 29 mio. kr. i seneste regnskabsår. Driftsresultatet er steget fra 11,5 mio. kr. i 2021 til 35,5 i mio. i 2022.

Milling Hotels er stiftet af ægteparret Jan og Dorte Milling, som købte deres første hotel i 1994. Nu har de ti hoteller, og deres tre voksne børn er blevet lukket ind i folden som medejere. På sigt vil Milling Hotels indtage hele landet ét hotel ad gangen. Kerneindsatsen er provinsen, og p.t. har de set sig varme på et sted i Trekantområdet. Men Danske Bank har afvist at låne hotelkæden penge.

Særligt provinshotellerne har haft gode besøgstal i det forgangne år. Det fortæller Jeppe Møller Herskind, kommerciel direktør i hotellernes brancheorganisation, Horesta.

“Det skyldes formentlig en tendens til, at danskerne har holdt ferie hjemme i stedet for at rejse ud af landet,” siger han.

På landsplan er overnatningstallet på danske hoteller 8,5 pct. højere i 2022 end i rekordåret 2019, fortæller han. Alligevel er bankerne tilbageholdende med at låne penge ud til hotellerne, mener Jeppe Møller Herskind.

“Bankerne er blevet mindre risikovillige i forhold til at skyde penge ind i branchen. En af årsagerne kan være, at det er blevet dyrere at drive hotel,” siger han og peger blandt andet på de stigende energi- og fødevarepriser.

Læs hele historien på borsen.dk (kræver login)

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.