Annons:

Her er verdens hurtigste tog

Verden står overfor klimaforandringer, og flere vender ryggen til flyrejser. Mange skifter flyene ud med andre transportmidler – og hér kommer lyntogene ind i billedet. Lyntog er nemlig en hurtig og mere bæredygtig måde at rejse på – da de udleder markant mindre CO2 end fly og ofte er et både billigt og fleksibelt alternativ.

Travelmore har sat sig for at undersøge, hvor man finder verdens hurtigste tog.

Verdens hurtigste tog: Shanghai Maglev (Kina) – 460 km/t

Verdens hurtigste tog er ikke kun hurtigt. For eftersom at det, som det eneste offentlige tog med passagerer, bruger magnetisk opdrift, er det også helt unikt. Mellem Shanghais Pudong lufthavn og Longyang Road station i bymidten, kan toget køre helt op til 460 kilometer i timen. Det betyder, at den 30 kilometer lange togtur kan klares på kun 7,5 minut.

Næsten verdens hurtigste tog: CR400 ‘Fuxing’ (Kina) – 350 km/t

Baseret på en teknologi der er importeret fra Europa og Japan, er CR400 ét af Kinas og verdens hurtigste tog. Og så er det verdens hurtigste automatiske tog!

Med hele 16 vogne og et maksimum kapacitet på 1200 passagerer er toget fyldt med underholdning. I toget finder du bl.a. et smart glass display i sæderne, trådløse opladere til alle dine devices – og du finder sågar kabiner, som er designet specielt til ekstreme vejrforhold. De hurtigste CR400 tog er lige nu placeret på ruterne mellem Beijing-Shanghai-Hong Kong og Beijing-Harbin.

Europas hurtigste tog: ICE3 (Tyskland) – 330 km/t

Blandt Tysklands famøse InterCity tog, finder vi den lynhurtige ICE3. Et tog, der har været på skinnerne siden 1999. Oprindeligt blev toget bygget til at køre på den 180 kilometer lange rute mellem Cologne og Frankfurt. En rute som toget siden 2002 har kunnet tilbagelægge på blot 62 minutter. Den normale hastighed er 300 km/t, med et maksimum på 368 km/t. En massiv fart med hele 11.000 hestekræfter.

Toget er at finde over hele Tyskland, men forbinder også Tyskland med andre storbyer som for eksempel Paris, Amsterdam og Bruxelles.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.