Annons:

Første hotel i Danmark modtager guld i ansvarlig renovering

NH Collection Copenhagen er det første hotel i Danmark, der modtager guld for at tænke miljømæssig, økonomisk og social kvalitet ind i renoveringen af Strandgade 7.

Renoveringen af det tidligere Ørkenfort handler ikke kun om ombygningen af en kontorejendom. Udover at tilbyde femstjernede hoteloplevelser, har NH Collection Copenhagen og ATP Ejendomme bestemt, at den ikoniske bygning på Christianshavn også skal favne en lang række miljømæssige, økonomiske og sociale elementer. Denne tilgang var en del af renoveringsprojektet lige fra begyndelsen.

For at opnå en DGNB-guldcertificering, skal man indtænke en lang række elementer i sin renovering. Det omfatter alt fra CO2-krav til indeklima og mobilitetsinfrastruktur. Ved at bruge denne helhedsorienterede tilgang til bæredygtighed går man efter at skabe en bygning, som påvirker miljø og klima mindst muligt, og som samtidig er brugbar i rigtig mange år.
“Vi skal i Danmark blive meget bedre til at passe på vores eksisterende bygningsmasse. Hver gang vi renoverer og transformerer fremfor at bygge nyt,spares der en stor mængde CO2 og ressourcer, ligesom vi bevarer en del af vores kulturarv. Med denne DGNB-guldcertificering viser ATP Ejendomme og NH Collection Copenhagen vejen for at have høje bæredygtighedsambitioner i renovering af hoteller,” udtaler Mette Qvist, direktør i Green Building Council Denmark, som står bag DGNB i Danmark.
“Vi har fra starten haft store ambitioner med renoveringen af Strandgade 7, og vi satte undervejs et mål om at blive et af de første renoveringsprojekter, der modtager en DGNB guldcertificering. Vi er tilfredse med, at bygningen i dag afspejler et helhedsorienteret syn på bæredygtighed og lever op til DGNB’s sociale,
økonomiske, miljømæssige og tekniske kriterier,” uddyber Peter Bruun, Head of ESG i ATP Ejendomme.

Selvom renoveringen af hotelbygning er afsluttet, så stopper NH Collection Copenhagen og ATP Ejendomme ikke med at tænke i nye tiltag. Hotellet vil som det første hotel i Danmark få grøn strøm gennem en elkøbsaftale med det vedvarende energiselskab Better Energy. Fra 1. januar 2023 aftager NH Collection Copenhagen 2 GWh (eller 2.000.000 kilowatt-timer) om året. Det bidrager til opførelsen af en ny solcellepark i Danmark og tilfører ny grøn elektricitet til det danske elnet tilsvarende hotelbygningens forbrug.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.