Annons:

Flypriserne i Europa kan stige med 16% på grund af CO2-planer

EU-forslag om at reducere flyselskabernes emissioner truer med at øge billetpriserne i Europa med gennemsnitligt 16 % inden 2030, ifølge en rapport bestilt af lufthavnssammenslutningen ACI Europe.

Europa-Kommissionen har udgivet sit “Fit for 55”-pakke med forslag – som sigter mod at reducere drivhusgasemissionerne med mindst 55 % af 1990-niveauerne inden 2030.

Forslaget kan betyde at prisen for flyvninger inden for Europa vil stige med 16 % i 2030 og det kan føre til en reduktion på 11 % i efterspørgslen, ifølge analysefirmaet Oxera, der har lavet rapporten for Sammenslutningen af lufthavne i Europa (ACI).

De advarer om, at regionale lufthavne ville blive værst ramt, “og vil påvirke regioner, der er meget afhængige af turisme”.

Rapporten foreslår, at priserne for flyvninger uden for EU vil stige med kun 2 % i 2030 som følge af forslagene, hvilket vil føre til en anslået reduktion på 4 % i efterspørgslen.

ACI Europe efterlyser løsninger for at imødegå virkningen af ​​Fit for 55-forslaget, herunder finansiel støtte til sektoren, incitamenter til brug af bæredygtigt flybrændstof og allokering af indtægter fra brændstofafgifter og EU’s emissionshandelsordning (ETS) til luftfartens dekarbonisering. Den opfordrer også EU til at forbyde medlemslande at sætte forskellige nationale mål.

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.