Annons:

Great Dane Airlines konkurs

Great Dane Airlines blev erklæret konkurs mandag 11. oktober, kl. 14. Alle medarbejdere er blev fyret og alle fremtidige flyvninger er aflyst.

Great Dane Airlines blev stiftet i 2018 af Thomas Hugo Møller og Huy Duc Nguyen. Første flyvning gik til Rhodos i Grækenland.

Great Dane har haft et kort men turbulent liv. Først måtte medstifter Huy Duc Nguyen trække sig da der kom frem at, han havde pyntet på sit cv, hvor han blandt andet havde oplyst, at han havde bestridt forskellige direktørposter. ”Det var et bump på vejen, vi godt kunne have undværet”, udtalte Thomas Hugo Møller dengang.

Men der skulle komme flere bump. Coronakrisen ramte Great Dane Airlines hårdt og selskabet har flere gange haft likvide problemer. Heldigvis var redningsmanden klar i skikkelse af den Nordjyske forretningsmand Eigil B. Christensen. Han skød millioner i selskabet og oprettede et leasingselskab, SEBC Aviation Leasing ApS, som købte flyene og derefter leasede dem til Great Dane Airlines.

Coronakrisen har også tvunget Great Dane til at tænke kreativt. Således sendte selskabet i juni 2020 to fly og 45 medarbejdere til Vietnam hvor man havde fået en 6 måneders kontrakt med Bamboo Airways. Great Dane skulle flyve indenrigs fra fastlandet til ferieøen Côn Đảo.

Jeg har det rigtig skidt

”Det er vintersæson. Der er simpelthen ikke nok at flyve med lige nu, så vi taber fem millioner kroner om måneden. Det synes jeg ikke var sjovt”, siger Eigild B. Christensen, hovedaktionær i Great Dane Airlines, og fortsætter, ”Jeg har det rigtigt skidt med det, men det er klart, at det er det muliges kunst. Vi kan ikke holde liv i selskabet til ingen verdens nytte”.

I årsregnskab for 2020, viste resultatet et underskud på 50 millioner kroner, dobbelt så stort som året før. I 2020-regnskabet var egenkapitalen negativ med 62,9 millioner kroner, og revisorerne gjorde opmærksom på, at der var usikkerhed om den fremtidige drift.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.