Annons:

Air Malta vil skære halvdelen af ​​sin arbejdsstyrke

Air Malta har meddelt, at det vil skære halvdelen af ​​sin arbejdsstyrke for at holde flyselskabet levedygtigt. Flyselskabet har i dag 890 ansatte. Den nuværende plan er at tilbyde omkring 470 ansatte job i andre maltesiske offentlige sektorer.

Efter næsten 20 års kamp for at omstrukturere, står Air Malta muligvis over for sin sidste chance. Air Maltas mål er at konkurrere med lavprisflyselskaber og samtidig støtte den lokale økonomi. Ved at tilbyde passende forbindelser selv på urentable ruter, prøver Air Malta at forene disse modstridende mål.

Finansminister Clyde Caruana erkendte, at eventuelle tilskud, som EU tillader, ville være meget lavere, end flyselskabet har brug for, for at fortsætte i business-as-usual. Dette fører nu til yderligere omkostningsbesparende foranstaltninger, herunder halvering af den nuværende arbejdsstyrke på omkring 900 samt at opgive af ground handling-operationer.

Tidligere har Air Malta meddelt, at selskabet overvejede at konsolidere sin flyveplan for månederne januar og februar ved at reducere frekvenserne på visse ruter uden dog at aflyse nogen af ​​de 16 ruter, som flyselskabet opererer denne vinter.

I en kommentar til denne plan sagde Air Maltas administrerende formand, David G Curmi, “Vi tager sådanne beslutninger for at matche kundernes efterspørgsel og undgå at flyve med ​​tomme fly. Sådanne vurderinger er løbende og vil fortsætte, indtil efterspørgslen vender tilbage til sunde niveauer. I disse situationer skal vi være meget agile og finansielt disciplinerede for at kunne justere sædekapaciteten og fokusere på effektivitet for at beskytte vores likviditet. I betragtning af de hidtil usete tider, vi lever i, og de udfordringer, som Air Malta står over for, optimerer vi løbende vores netværk for rentabilitet og likviditet, og vi planlægger at fortsætte med at gøre det uden kompromiser.”

Formanden tilføjede: “I dette evigt skiftende scenarie er det meget vanskeligt at komme med nogen forudsigelser, men Air Malta er forpligtet til at forblive et vital forbindelse hele året rundt til det europæiske fastland, ikke kun for rejser og turisme, men også for transport af medicin, post samt anden fragt.”

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.