Annons:

EU forsinker introduktion af ETIAS-systemet til november 2023

Indførelsen af Den Europæiske Unions nye ETIAS-rejsesystem for ikke-EU-besøgende er blevet forsinket med seks måneder og skal nu lanceres i november 2023.

ETIAS eller det europæiske rejseoplysnings- og autorisationssystem for at give ordningen sin fulde titel var tidligere planlagt til at starte fra maj 2023. Men Europa-Kommissionen har bekræftet på sin hjemmeside, at ETIAS nu er “forventet at ville være i drift i november 2023”.

Når ETIAS er på plads, skal besøgende mellem 18 og 70 år uden for EU, der i øjeblikket har status som visum-fritaget, inklusive rejsende fra Storbritannien og USA, ansøge om et ETIAS for at besøge et af de 26 lande i Schengen-zonen .

ETIAS-ansøgere skal betale et gebyr på € 7 via et officielt websted eller en app, og EU lover en afgørelse inden for fire uger, samt tilbyder retten til appel for de rejsende, der får deres ansøgninger afvist. Når det er godkendt, vil et ETIAS være gyldig i tre år eller indtil udløbsdatoen for rejsedokumentet.

Systemet er designet til at svare til USAs veletablerede elektroniske system til rejsestilladelse (ESTA), der hævede sit gebyr fra $14 til $21 tidligere på året.

ETIAS har været planlagt i flere år hvor Europa-Parlamentet gav sin godkendelse tilbage i 2016, som en måde at forbedre grænsesikkerheden gennem præ-screening af ikke-EU-besøgende,

Schengen-zonen inkluderer de fleste EU-nationer såvel som ikke-medlemmer Island, Norge, Schweiz og Liechtenstein.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.