Annons:

Danske topkokke: Lukning af Noma kan svække Danmarks gastronomiske omdømme

Efter udmeldingen om, at den danske Michelin-restaurant Noma i 2024 i en periode ikke længere skal være restauran, frygter en række topkokke nu, at det kan svække Danmarks gastronomiske miljø.

Landets største madentreprenør, Claus Meyer, som var med til at etablere Noma, vurderer, at Nomas omdannelse fra spisested i stjerneklassen til en form for laboratorium kan gøre det sværere for Danmarks to øvrige Michelin-restauranter Geranium og Alchemist at tiltrække verdens madentusiaster.

»Det kommer helt sikkert til at koste, fordi Nomas aura er enorm, og fordi mange af restaurantens internationale gæster jo også spiser på andre restauranter i byen. Omvendt skal vi huske på, at der så opstår et eller andet nyt i stedet for Noma. Derudover vil jeg mene, at sådan noget som mellemklasserestauranterne, bagerierne og kaffebarerne efterhånden har en lige så stor rolle for Københavns omdømme som maddestination,« siger Claus Meyer.

Læs historien i Finans her.

Noma meddelte mandag i The New York Times og i Berlingske, at Noma lukker dørene for at transformere bygningerne til Noma 3.0. Det betyder, at Noma som spisested stopper i en periode for i stedet at blive til et langt større testkøkken og laboratorium.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.