Annons:

Boeing indgår forlig i sagen om flyulykker

Flyselskabet Boeing har indgået et forlig om kompensation efter de to ulykker, Boeing 737 Max var involveret i 2018 og 2019, ifølge AFP News Agency. I ulykkerne omkom i alt 346 mennesker.

Boeing betaler 200 millioner dollars for at have misinformeret investorer omkring flyets sikkerhed, efter at den første ulykke fandt sted.

Den amerikanske børs, SEC, siger i forbindelse med forliget, at Boeing valgte at sætte økonomisk fortjeneste over passagerernes sikkerhed. Den første ulykke fandt sted i Indonesien 2018 og den anden i Etiopien 2019.

En måned efter ulykken i Indonesien sendte Boeing en pressemeddelelse godkendt af deres tidligere direktør Dennis Muilenburg. Det blev antydet, at pilotfejl og dårlig overholdelse bidrog til ulykken.

Virksomheden holdt sig til flyets sikkerhed uden at afsløre, at den havde problemer med et centralt kontrolsystem, og at det udgjorde en reel trussel.

-I tider med kriser og tragedier er det især vigtigt, at virksomheder og deres ledere giver fair information til markedet, skriver SEC -formand Gary Gensler i beslutningen.

– Boeing og Dennis Muilenburg mislykkedes med de mest basale forpligtelser. De vildleder investorer ved at forsikre om sikkerheden på 737 Max, selvom de kendte problemerne.

Dennis Muilenburg accepterede selv at betale en million dollars i det samme forlig.

I januar indgik Boeing et forlig med den amerikanske stat, hvilket betød, at virksomheden skal betale 2 milliarder dollars.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.