Annons:

Bernstorff Slot er Green Key-certificeret

Hotel Bernstorff Slot i Gentofte er nu at finde på listen over Green Key-hoteller. Dermed bærer det historiske slot nu turismens internationale miljømærke, som gives til turistvirksomheder, der gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet.

Bernstorff Slot modtog i midten af november det synlige bevis på at være Green Key-certificeret. Certificeringen er det foreløbige højdepunkt i en spændende proces, der har involveret alt fra medarbejdere, aftalekunder, B2C-gæster og Slots- og Kulturstyrelsen til leverandører og kommunen.

Personalet på Bernstorff Slot kan se tilfredse tilbage på ansøgningsprocessen. Som Michael Sørensen, Salgs- og Marketingchef på Bernstorff Slot, selv formulerer det:

“Med landets strammeste fredningsstatus som royal sommerresidens og med næsten 260 år på bagen har der været en del benspænd undervejs – men med en stærk samarbejdsvilje fra alle involverede har vi nået første skridt i rejsen mod at være mere bæredygtige.”

Grønt men genkendeligt

Benspænd til trods er ansøgningsprocessen dog blot krøllen på halen i Bernstorff Slots rejse mod status som Green Key-hotel.

På Slottet har man løbende arbejdet målrettet med energioptimering i form af smart-termostater, LED-belysning, vandbesparende armaturer, affaldssortering, svanemærkede rengøringsmidler, digitalisering for at undgå papir og en masse andre små og store ændringer.

Tilsammen skal de mange tiltag gøre en forskel i CO2-regnskabet – dog uden at ændre på den samme gode oplevelse, som Slottets gæster er blevet forvænt med. Michael Sørensen kan dog berolige stamgæster med, at det grønne stempel ikke rokker ved det genkendelige.

Et historisk Slot ser mod fremtiden

“At have modtaget miljøcertificeringen Green Key er kulminationen på et stærkt internt arbejde, men vi stopper selvfølgelig ikke her og har planer om kontinuerlige forbedringer – f.eks. opnåelse af Det Økologiske Bronzemærke, varmepumper og ladestandere til elbiler”, udtaler Michael Sørensen og tilføjer i samme ombæring:

“Sidstnævnte to kræver dog store ændringer af lokalplanen og ophævelser af fredningsordninger, men vi forventer, at Staten vil være med på at ride på den grønne bølge sammen med os, til gavn for os alle.”

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.