Annons:

5 Besøgsværdige Formel 1 Baner

Formel 1 regnes af mange som den fineste klasse i motorsport. Løbet havde sin første sæson i 1950 og har siden da oplevet en enorm fremgang. Populariteten skyldes blandt andet, at Formel 1-biler er de hurtigst regulerede racerbiler i verden. Det skyldes, at bilen er bygget, så aerodynamiske kræfter tvinger bilen nedad, idet den kører fremad. Dermed kan de opnå meget høje hastigheder gennem kurver.

En Formel 1-sæson består af en række løb, kendt som Grands Prixs, der finder sted over hele verden på både specialbyggede baner og lukkede offentlige veje. Vi har nedenfor udvalgt 5 af de mest besøgsværdige baner.

Autodromo Nazionale di Monza

Det ældste  løb i Formel 1 kalenderen fyldte 100 i 2022 og banen i udkanten af ​​Milano har været vært for en runde af det moderne verdensmesterskab hvert år bortset fra én siden 1950.

De 5,8 km har mange af de originale hjørner og har været skueplads for mange historiske sejre.

 

Med Formula 1 betting kan du følge årets løb og blandt andet finde din favorit til at sejre på den historiske Autodromo Nazionale di Monza.

Italien har det hele og for en elsker af Formel 1 er Autodromo Nazionale di Monza et besøg værd. Der er en fantastisk atmosfære i den store bypark, som emmer af Milanesisk historie.

Circuit de Monaco

Circuit de Monaco åbnede i 1929 og har altid været et fuldkommen usandsynligt og upraktisk sted at holde motorløb. På trods af alt det upraktiske er løbet i det lille fyrstedømme på Den Franske Riviera en af ​​Formel 1’s store begivenheder. Da F1 bilerne er vokset lidt over årene er det blevet vanskeligere at køre hjul til hjul, men det er et ufatteligt spændende arrangement og en stor udfordring for kørerne.

Tager du til Monaco kommer du til at opleve en masse glamour og store yachts. Det er ikke mange der får mulighed for at opleve racerbilerne på tæt hold i Monaco og det er derfor en af de helt store oplevelser.

Silverstone

Silverstone blev bygget på en landingsbane fra Anden Verdenskrig og åbnet i 1948. Den har siden da været vært for 56 mesterskabsløb.

På trods af, at Silverstone er temmelig flad og uden væsentlige karakteristika, har den hurtige bane i det engelske landskab givet os mange af de mest spændende løb gennem tiden. Løbet på Silverstone er en af de mest besøgte i Formel 1 kalenderen, hvilket kan tilskrives de passionerede lokale fans, den venlige atmosfære og de mange begivenheder uden for banen.

Circuit de Spa-Francorchamps

Det originale Circuit de Spa-Francorchamps var den ultimative test af en førers evner og ro. Banen var på 15 km bakkede veje i Ardennerne og var vært for det belgiske Grand Prix for første gang i 1925. Lige siden det moderne Formel 1 løb af stablen i 1950 har banen været en del af løbskalenderen – dog med en kort afbrydelse mellem 1981-1983.

I de første mange år var der masser af bekymringer i forhold til sikkerheden og banen blev derfor forkortet fra 15 km til 7 km i 1981. Sikkerheden og ændringen gjorde, at banen kortvarigt mistede sin plads i kalenderen inden den vendte tilbage i 1983.

Det er stadig Formel 1’s længste bane og den byder udsigter, som Formel 1 fans ikke må være foruden.

Hungaroring

Der er en masse historie i Hungaroring. Ungarn er det første og eneste land, der har afholdt et løb bag jerntæppet. Løbet fik sin debut i Formel 1-kalenderen fra 1986 og er blevet afholdt hvert år siden. Den tætte og snoede bane i udkanten af ​​Budapest har leveret mange spændende løb gennem årene, hvorfor det ungarske Grand Prix fortsat er et populært sommerarrangement.

Besøg Hungaroring for at mærke historiens vingesus, den storslåede tilskuer udsigt og den tætte beliggenhed til Budapest, kendt for sine termiske bade.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.