Annons:

SAS strejken på onsdag kan spolere Tour de France

Føres strejken ud i livet, kan den ramme både turismen, sponsorerene og personalet på cykelholdene.

Derfor kan en stor del af de rejsende potentielt strande i lufthavnen. Det vil ramme turismen hårdt, hvis medarbejderne vælger at gøre alvor af deres strejkevarsel onsdag den 29. juni, blot få dage før åbningsetapen fredag den 1. juli. Det fortæller Lars Ramme, markedschef for turisme og oplevelsesøkonomi hos Dansk Erhverv, der har Københavns Lufthavn som medlem.

»Vi er meget bekymrede, for givet at SAS’ andel af trafikken ind og ud af København er så stor, vil den varslede strejke have massive konsekvenser for betydelige dele af oplevelsesøkonomien, også for Tour de France. Vi har glædet os så længe, og strejken vil tage toppen af glæden, som vi ser det,« siger han.

Samme vurdering har Brian Nygaard, cykelekspert for Danmarks Radio, der fortæller, at løbet udover at fylde gaderne med danskere også vil tiltrække cykelinteresserede fra udlandet.

»Det føler jeg mig helt overbevist om. Jeg tror, der kommer mange fra nabolandene. Sverige, Norge, Tyskland og så videre. Men der er nok også mange, der har København som destination i forvejen, og så er det en bonus, at Touren starter der. Så der er ingen tvivl om, at det får en indflydelse på turismen,« siger han om den potentielt kommende strejke.

Tour de France er samtidig ikke den eneste store begivenhed, der løber af stablen i samme periode, som strejken er varslet til. Det gør også blandt andet Copenhagen Jazz Festival og Roskilde Festival.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.