Tusindvis af krydstogtspassagerer i karantæne efter virusudbrud

Tusinder af passagerer kan ikke forlade to krydstogtskibe, der er sat i karantæne i Japan og Hong Kong efter udbruddet af coronavirusset.

Det første skib blev sat i karantæne i Japan mandag, og alarmen gik, da en tidligere passager blev diagnosticeret med det nye coronavirus.

Ti personer, der er bekræftet inficeret, er blevet evakueret fra skibet og bragt til hospitalet. Mange andre er tvunget til at vente på resultaterne i usikkerhed. Der er taget prøver fra 273 passagerer ud af de i alt 3.711 personer om bord. De skal bo på værelserne i op til 14 dage.

Stabil tilstand
En af de virusramte passagerer er 80 år og forlod Hong Kong den 25. januar men meldes nu i stabil tilstand. Detaljer om tilstanden hos de øvrige 10 inficerede er endnu ukendt.

Krydstogtselskabet oplyser, at omkring halvdelen af passagererne om bord på skibet er japanske. Detaljerne om de øvrige nationaliteter er ikke kendt.

Karantæne i Hong Kong
Tirsdag kom meldingen om, at et andet krydstogtskib også er sat i karantæne. Skibet World Dream fra Genting Cruise Lines fik ikke tilladelse til at lægge til kaj i Taiwan i tirsdags, efter at tre passagerer på et tidligere krydstogt blev diagnosticeret med coronavirusset.

Hong Kongs havnemyndigheder meddeler, at 90 procent af passagererne kommer fra Hong Kong, og at ingen ombord kommer fra Kina.

Over 30 besætningsmedlemmer har symptomer som feber, hoste og halssår. Ingen må forlade skibet, før testene er afsluttet, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Kommentarer är stängda.