Annonce:

Annonce:

Krydstogter udleder tre gange mere CO2 end flyrejser

Et krydstogt kan udlede tre gange mere CO2 pr. passager end en flyrejse, viser beregninger fra et dansk konsulentfirma.

Det var under et krydstogt til København fra Genova med sin kone, at den tidligere forsker Hans Otto Kristensen blev opmærksom på, hvor lang rejsen var, og hvor enorm klimapåvirkning skibet havde.

– Vi fløj 150 mil ned til Rom, men da vi tog krydstogtskibet tilbage, var rejsen 500 mil, dvs. mere end tre gange så lang. Vi så og oplevede masser interessante ting under turen, men jeg beregnede, at kulstofaftrykket blev 10 gange højere under krydstogtet, end hvis vi havde fløjet tilbage, fortæller Hans Otto Kristensen til det svenske medie Expressen.

Efter rejsen udregnede skibsbygningsingeniøren, som i mange år har arbejdet som assisterende professor på Danmarks Tekniske Universitet (DTU), det gennemsnitlige udslip fra 156 krydstogtskibe i forskellige størrelser. Tallene viser ifølge Expressen, at et krydstogt kan udlede op til tre gange så meget CO2 som en flyrejse.

– Så fortalte jeg min kone, at det var sidste gang, vi tog på krydstogt. Som involveret i miljødebatten kan jeg ikke forsvare mig mod at tage sådanne rejser, siger Hans Otto Kristensen.

Et afgørende punkt er, hvor hurtigt færgerne sejler. Brændstofforbruget stiger kraftigt, når man sejler ekstra hurtigt. Det afhænger også af krydstogtet. Er det gamle fartøjer, er motorerne mindre energieffektive.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.