Annonce:

Annonce:

Hundredevis på vej ud af virusramt krydstogtskib

Cirka 500 passagerer har fået tilladelse til at forlade det virusramte krydstogtskib i Japan, men uroen stiger, for nogle af dem kan sprede virusset til andre lande.

Krydstogtskibet Diamond Princess har ligget til kaj i Yokohama syd for Tokyo siden 5. februar, mens de ca. 3.000 resterende passagerer ombord er sat i karantæne.

Enhver, der nu har tilladelse til at forlade skibet, er testet negativt for coronavirusset. Planen for i går var, at ca. 500 forlod skibet i løbet af onsdagen. Flere passagerer er allerede ude af skibet. Nogle af dem gik om bord på busser og taxaer, men det er ikke klart, hvor de skal hen.

De, der har boet i hytter med mennesker, der har vist sig at være inficeret, forbliver i karantæne i et par dage mere. Japanske myndigheder har oplyst, at det kan tage op til tre dage at modtage alle testresultaterne.

Kritik af Japan
Skibet blev sat i karantæne, efter at det blev konstateret, at en tidligere passager var inficeret med virusset, da han ankom til Hong Kong. Efterhånden er antallet af inficerede personer steget støt, og i alt 542 personer ombord er hidtil påvist smittet. 169 af dem er stadig på skibet og afventer transport til hospitaler.

Japan bliver nu kritiseret for at lade passagererne komme i land. Frygten er, at nogle af passagererne, der er fra 50 forskellige lande, alligevel vil være smittet og derfor sprede virusset.

De har også fået kritik for, at passagerer før måtte tilbringe al deres tid i hytterne, men efter noget tid fik de lov til at gå ud på dækket, så længe de havde handsker og beskyttelsesmasker på. De har også fået tilladelse til gå ud på deres balkoner, hvor de har kunnet tale med hinanden uden beskyttelse.

Japanske myndigheder forsvarer sig ved at sige, at der ikke var nogen internationale retningslinjer for, hvordan de skulle håndtere situationen. De insisterer også på, at testene er meget pålidelige.

Amerikanere fløj hjem
Flere lande har ikke tillid til karantænen og er begyndt at evakuere sine egne borgere. Over 300 amerikanere er allerede fløjet tilbage til USA, hvor de skal tilbringe yderligere 14 dage i karantæne. 14 af dem har hidtil vist sig at være inficeret.

Australien, Storbritannien, Canada og Hong Kong planlægger også at evakuere deres borgere.

Udbruddet på Diamond Princess-krydstogtet er det største uden for Kina.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.