Annonce:

Annonce:

Grøn satsning fra MSC Cruises

MSC Cruises og skibsværftet Chantiers de l’Atlantique har underskrevet aftaler om at bygge et tredje og fjerde naturgasdrevet MSC World Class-skib.

MSC Cruises og Chantiers de l’Atlantique udvidede deres allerede veletablerede partnerskab ved at offentliggøre en række strategiske initiativer med en ceremoni, der blev afholdt i Matignon Palace i Frankrig.

Først annoncerede de to virksomheder, at de har underskrevet en aftale om at bygge MSC Cruises’ tredje og fjerde MSC World Class-skibe, der vil sejle på flydende naturgas (LNG) med levering i 2025 og 2027.

Skibet bliver det største, der drives af et europæisk rederi og det første naturgasdrevne krydstogtskib, der er bygget i Frankrig. Sammenlignet med marinbrændstof reducerer naturgas udledningen af svovl og partikler med 99 procent, NOx-emissioner med 85 procent og CO2-udledningen med 20 procent.

Desuden udvider MSC Cruises og Chantiers de l’Atlantique deres partnerskab for det næste årti med to yderligere projekter.

Først underskrev virksomhederne en hensigtserklæring for udviklingen af endnu en prototype af naturgasdrevne krydstogtskibe, som skal gå under MSC Cruises’ mærke. Til dette projekt vil krydstogtselskabet, værftet og andre partnere arbejde for at udvikle nye miljøteknologier.

I en anden hensigtserklæring vil MSC Cruises samarbejde med Chantiers de l’Atlantique for at udvikle endnu et nyt prototype-koncept for en ny skibsklasse, hvor de vil undersøge mulighederne for at udnytte vindkraft og andre avancerede teknologier til passagerskibe.

– De tre aftaler, vi underskrev i dag, forlænger vores investeringsplan indtil 2030. De er baseret på et ekstraordinært partnerskab med Chantiers de l’Atlantique, som allerede har leveret 15 meget innovative krydstogtskibe i løbet af de sidste to årtier. Og vi vil se mange flere skibe blive realiseret ved Saint-Nazaire-dokken i de næste ti år, siger fungerende formand for MSC Cruises, Pierfrancesco Vago.

De tre aftaler, der blev underskrevet onsdag, udgør en investering på godt 6,5 milliarder EUR.

Kommentarer är stängda.

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.