Dansk krydstogtindustri sætter kurs mod bæredygtighed

Under krydstogtkonferencen på Langelinje i København underskrev 29 krydstogtdestinationer et manifest om at øge bæredygtigheden.

Over 160 repræsentanter fra den internationale krydstogtindustri var samlet til en international krydstogtkonference i København.

Konferencen havde blandt andet fokus på Østersøregionen som bæredygtig destination og et samarbejde mellem Cruise Baltic, Copenhagen Malmö Port, Københavns Kommune og Miljøministeriet. Det skriver Cruise Baltic i en pressemeddelelse.

Samtlige 29 deltagende destinationer fra 7 lande skrev under på et manifest, der skal skabe fokus på at nedbringe luftforurening og trængsel i Østersøregionen havne og byer.

– Det er en forudsætning for arbejdet med den grønne omstilling i krydstogtbranchen, at der er enighed om, at både byer, havne og rederier yder den nødvendige indsats, siger direktør i Cruise Baltic, Claus Bødker, og fortsætter:

– Derfor er det et afgørende skridt mod en mere bæredygtig fremtid, vi nu har taget, og det er fantastisk at opleve så stor opbakning og motivation på tværs af hele branchen.

Konferencen blev starten på et projekt fra Miljø- og Fødevareministeriet om mindre luftforurening ved kajen fra krydstogtskibe. Projektet varer end til 2022.

Kommentarer är stängda.